Yeşil Fasulye Nasıl Pişirilir
Yeşil fasulye tarifi (taze fasulye tarifi) hem zeytinyağlı hem de etli pişirilebilen tariflerden. İki türlüsünün de lezzetine diyecek yok. Kolayca pişirilebilen afiyetle yenen yemeklerden olan
yeşil fasulye nasıl pişirilir bakalım bugün.
Sebze yemeklerinin yaşamımızdaki önemini düşününce, sofralarımızdan eksik etmememiz gerektiğini düşünüyorum taze fasulyeyi. Biz bugün fasulyemizi etsiz pişiriyoruz. Etli yeşil fasulye pişirmek isterseniz işe önce eti doğrayıp haşlayarak başlayabilirsiniz. Sonra fasulye ile kavurarak yemeğe ekleyebilirsiniz.
Yeşil fasulye malzemeleri:
- 1 kg taze yeşil fasulye
- 3 adet orta boy domates
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 2 adet soğan isteğe bağlı olarak eklenebilir
- Sıcak su
Hazırlık işlemi olarak fasulyelerin baş kısımlarını ve yan taraflarındaki kılçıklarını ayıkladım. Bol suda yıkadıktan sonra üzerine tuz serpip 1-2 saat beklettim. Daha sonra tekrar yıkayıp yemeğe ekledim. Tuzda bekletilen fasulye hem daha çabuk pişiyor, hem de daha lezzetli oluyor.
Taze fasulye nasıl yapılır?
- Fasulyeleri tuzda bekletip yıkamıştık. Soğanları ve domatesleri ayrı ayrı kaplara küp küp doğruyoruz.
- Tencereye sıvı yağı koyup, önce soğanları biraz kavuruyoruz. Salçayı da ekleyip ezdikten sonra fasulye, domates ve ağız tadında tuz ekleyip, kendi suyuyla kısık ateşte bir süre kavuruyoruz.
- Fasulyeler diriliğini kaybetmeye başlayınca üzerine 2 bardak kadar kaynar su döküp, önce tüm ateşte sonra altını kısarak pişirmeye devam ediyoruz.
- Yeşil fasulye, kaynadıkça, piştikçe lezzet alır. Bu yüzden kavurma sırasında da suyunu ekledikten sonra da iyice pişirin. Diriliğini kaybedip, lezzetini almasına izin verin.
- Ortalama 40 dakika kadar pişen yemeğin tadına bakın. Pişmişse bir süre kapağını kapatarak dinlendirin. Pişme sırasında suyu çok eksilirse fazla olmamak şartıyla su ekleyebilirsiniz.
- Yeşil fasulye tarifi (taze fasulye tarifi), yaz aylarında sıkça pişirdiğim bir tariftir. Pilavla yoğurtla çok güzel bir şekilde servis edilir.
- Afiyet olsun.
Çok güzel bir tarif olmuş teşekkürler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim.
SilBenim de sık sık yaptıgım bir yemek :)
YanıtlaSilYaz aylarında yaparım sıklıkla. Teşekkürler..
Siltarif güzel ve tahminimde lezzetli gibi görünüyor ama lütfen fasulye yide iyisinden tercih edin pişer mi pişmez mi kontrol edin
YanıtlaSilAyşe kadın fasulye tercih ederim. iyi de pişmesini isterim. Diri kalmamalı. Teşekkürler..
SilYeşil fasulye yemeği tarifi için teşekkürler canım, yazın en sık pişirdiğimiz yemeklerden. Tezgahlara yanaşıp Ayşekadın mı bu? sorusunu sormaya başladık bile :)
YanıtlaSilEvet ben de Ayşe kadın fasulye severim. Çok teşekkürler..
SilPilav ve yoğurtla güzel gider teşekkürler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim.
SilHiç sevmem ben biliyormusun ya, yani ince uzun sert versiyonunu severim ona ne deniyor bilmem ama yumuşak hiç bir yemekten haz etmiyorum kolay kolay hafif sert diri olacak.
YanıtlaSilDamak zevkleri değişiyor tabi. Çok teşekkürler..
Silay en sık yapıp yediklerimdeeen yaaa seninkini de deneyim tişkirlers :)
YanıtlaSilAfiyetle.. Yaz şimdi. Tam zamanı..
Silellerine sağlık canım. Ben bir diş de sarımsak ilave ediyorum daha lezzetli oluyor
YanıtlaSilNefis olur. Çok teşekkürler..
Sil