Kolay Profiterol Tarifi
Bazen pratik bir
pasta olsun isteriz buz dolabında. Tatlı bir atıştırmalık herkesin hoşuna gider. Porsiyonluk sunumunu beğendiğim
kolay profiterol tarifi aslında birkaç püf noktasına, ince ayrıntıya özen gösterilerek çabucak yapılabilir, harika profiteroller ortaya çıkarılabilir. Hamurunu hazırlama aşaması atlatılması gereken en önemli eşik. Sonrasında profiteroller tamamen pişmeden fırının kapağını açmamak. Açılırsa içi hamur kalır. Krema ve çikolata soslu kısmı en zevkli ve kolay olanı. Vee nefis profiteroller hazır. Malzemelerimizi hazırlayarak başlayalım. Malzemeleri önceden hazırlarsanız adım adım profiterol yapılışı oldukça basittir.
Kolay Profiterol malzemeleri:
- Profiterol hamuru malzemeleri:
- 3 yumurta (yumurta küçük ise 4 tane kullanın.)
- 100 gr. margarin
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker, bir tutam tuz
- Profiterol kreması malzemeleri:
- 3 bardak süt
- 3 çorba kaşığı un
- 9 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı margarin
- Profiterol üzeri için:
- Hazır çikolata sosu
- Süt
Kolay Profiterol nasıl yapılır?
- Profiterol hamuru nasıl yapılır?
- Margarini 2 bardak suyla birlikte tencereye aktarıyoruz.
- Margarin suyun içinde tamamen eriyince un, tuz ve şekeri de ekleyip karıştırıyoruz. 5 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Malzemelerin iyice karıştığına emin olduktan sonra bu karışım ılık kıvama gelene kadar bekliyoruz.
- Hamur ılıyınca yumurtaları birer birer ekleyip, çatal yardımıyla hamuru iyice ezerek çırpıyoruz. Hamur yumurtalarla birlikte toparlanıyor.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kaşık yardımıyla top şeklini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla diziyoruz.
- Tüm hamuru bu şeklide hazırladıktan sonra 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurların pişmesini fırını açmadan kontrol ediyoruz. Fırını açarsak hamurlar söner.
- Üzeri pembeleşen hamurlar soğuyunca yatay biçimde ortasını keserek açıyoruz. Keserken ucunu tam ayırmıyoruz ki profiterol dağılmasın.
- Profiterol kreması tarifi:
- Süt, un, şeker ve nişastayı orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Pişirme sırasında sürekli karıştırmaya dikkat ediyoruz.
- Kıvama gelince kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
- Krema toparlanınca ateşten alıp, vanilya ve margarini ekleyerek karıştırdığımız kremayı soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kremadan birer kaşık alıp pişen hamurların içine dolduruyoruz.
- Profiterolün servise hazırlanması:
- Hazır çikolata sosunu tarifine uygun olarak süt ile pişirip ılık kıvama geldikten sonra profiterollerin üzerine döküyoruz.
- Çikolata sosu ılıyana kadar ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Karıştırılmazsa üzeri kabuklaşabilir.
- Hazırladığımız profiterolleri artık servis edebiliriz.
- Afiyet olsun.
Profiterol hem de ev yapımı 💗 Eminim çok leziz olmuştur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHafif ve leziz oluyor ev yapımı olunca.. Kreması ağır gelmiyor. Teşekkürler..
SilTarif için teşekkürler. Kolaylık olsun diye profiterolleri hazır alsak da olur demi yöresel bir yerden. Krema kısmı bizde olur sadece.
YanıtlaSilYöresel bir yerden olursa iyi olur. Hazır yapılan profiterollerin pek çoğu asıl lezzeti yansıtmayabiliyor.
Siloleey saool en sevdiğim bikaç tatlıdan biriiiiii :)
YanıtlaSilBen de çok severim. Teşekkürler..
SilBenim için tek lokmalık profiterol harika :)
YanıtlaSilNefis oluyor gerçekten. Teşekkürler..
SilKolayı bile zor sanki😇🌷🤚
YanıtlaSilBiraz uğraş istediği doğru
Silseverim güzeldir ama sosunu iyi ayarlarsalar ellerinize sağlık
YanıtlaSilSosu orta karar olsa iyidir. Ne az ne çok. Teşekkürler..
Sil